Dessa personer var på Badrock 1986 – och deras historier är helt otroliga

1986 var sommaren då hela Sverige besökte Gotland för en sommar full av sol, sång, musik och glädje viagra zu kaufen. Anledningen stavades Badrock. Björn Skifs fräcka initiativ blev en folklig tradition som uppskattades av alla från vagga till käpp. Här är tre personer som var på plats den där sommaren – och aldrig glömmer det.

Eva-Lena, 52, sjuksköterska: ”Den sommaren alltså… Inom vården var det ordning och reda. Vi hade rättmätiga löner, rimliga arbetsvillkor och stressen var inte densamma som i dag. Det var mycket bättre förr inom vården. Jag hoppas att Björn Skifs kan ta tag i detta och bli den landsfader vi saknat sedan Per-Albin Hanssons dagar.”

Janne, 55, arbetslös: ”Mitt allra starkaste minne var efter att Mats Ronander rivit av ‘Gör mig lycklig nu’. Sekunder efter Mats klivit av scenen sveper han nämligen en sjua whisky. Det blev en tankeställare för mig. Kan man verkligen göra så, tänkte jag – och härmade honom. I dag har jag stora alkoholproblem och inget fast jobb. Mitt liv består mestadels av att lyssna på ‘Gör mig lycklig nu’. En toppenlåt!”

Robert, 62, förtidspensionär: ”Jag minns Robban Broberg, han hade med sig en hel jävla sambaorkester som kom in på scenen, och så ropade han upp en tjej och hon hade en sån här vit t-shirt som man skulle se igenom om den blev blöt, och sen spelade han ”Stockholm är fullt av vatten”, det var fint.”

Badrock var onekligen Sveriges Woodstock. Enligt Janne, Eva-Lena och Robert var miljoner svenskar på Gotland och dansade hela sommaren. Det tycker jag inte ska ifrågasättas, utan i stället omfamnas och spridas vidare till alla vi känner.

Dela på
Dela på